Coworkingové centrum a inkubátor start-upů při SSPŠ - Smíchovská střední průmyslová škola a gymnázium

Coworkingové centrum a inkubátor start-upů při SSPŠ

Coworkingové centrum v rámci SSPŠ bude spolu s inkubátorem sloužit jako místo pro setkávání studentů pražských středních škol. Studenti se budou moci potkávat na tématických konferencích a workshopech. Jejich obsah bude tvořen jak samotným týmem koordinace Coworkingového centra, ale i skrze externí spolupráci. Veškerý obsah bude možné živě přenášet s využitím vybavení pro mediální produkci v rukou týmu mediální produkce.

V rámci Maker Space (nově zrekonstruovaných dílen) bude pražským studentům v rámci Coworkingového centra nabízeny workshopy pro zlepšení zručnosti a práci na moderním strojním vybavení. Workshop bude cílit také na studenty se zájmem věnovat se vývoji hardware v rámci startupů. Budou díky němu seznámeni s rozlišnými výrobními metodami, které se v praxi využívají jak pro výrobu prototypů, tak i pro malosériovou produkci.

O NextZone:

Coworkingové centrum Next Zone vzniklo přestavěním starých nepoužívaných dílen a šaten. Obdivuhodnou prácí pana Štěpánka tak vznikl prostor pro pořádání událostí pro technologicko-startupovou komunitu i partnery školy.

Prostor je od základu navržen pro pořádání profesionálních fyzických i virtuálních eventů. S přilehlými dílnami Maker Space tak nabízí zázemí startupům studentům Smíchovské SPŠ a gymnázia i ostatních pražských škol.

Next Zone není jenom o fyzických nebo virtuálních eventech, je o propojování lidí z rozličných oborů, inspiraci a vzdělávání lidí. Používá novou formu vzdělávání, která je více personalizovaná a zábavná, motivuje a podporuje lidi, napříč věkovými kategoriemi.

Součástí Next Zone jsou také Next Zone Labs a Maker Space. Labs je místo, kde se potkávají kreativní lidé. Spolu s Maker Space tvoří unikátní prostředí, pro startupy.

Zajímáte se o technologie a podnikání? Nenechte si utéct žádnou novinku a sledujte Next Zone na Instagramu!

Webová platforma www.nextzone.io

Cíl aktivity:

Studenti se seznámí s praktickým fungováním businessu, získají dovednosti a motivaci k podnikavosti.

Aktivita:

60 workshopů – vývoj hardwaru v rámci startupů – probíhá v nově zrekonstruovaném Maker Space

60 Tematických konferencí z oboru IT, VR, UI se zajímavými hosty, vč. mezinárodní účasti

Kontaktní osoba:

Patrik Seidl

Zpět na hlavní stranu iKAP II